Bookfest

Iată că a trecut şi Bookfest-ul, eveniment pe care l-am aşteptat cu mare nerăbdare. Motivul principal: lansarea antologiei Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului, volum în care am imensa onoare să apar alături de autori mari, cu multe volume şi premii la activ, dar şi debutanţi de mare talent.
Ce pot să spun. Nimic din ce am simţit până acum nu se poate compara cu momentul în care am ţinut volumul în mână. Cu momentul în care mi-am văzut numele acolo, negru pe alb; povestea mea, Sub vălul nopţii, prezentă acolo, alături de acele texte excelente (da, excelente, şi "excelente" e foarte puţin spus; volumul poate sta cu cinste alături de orice antologie de gotic de peste hotare!), şi frumoasa prezentare făcută de neobositul editor Oliviu Crâznic, care a făcut totul posibil şi căruia doresc să îi mulţumesc pentru această şansă incredibilă, şansa de a debuta pe hârtie într-un volum de asemenea calibru. Da, a fost un moment unic, şi emoţia m-a copleşit. Aşa că doresc să le cer scuze celor care au fost acolo dacă, în acele clipe, am fost extrem de împrăştiată şi aeriană. Şi sunt sigură că aşa am fost.

Bineînţeles, a fost o grămadă de lume bună şi selectă prezentă la eveniment. Oamenii de bază- Michael Haulică, Horia Nicola Ursu, Ştefan Ghidoveanu, Oliviu Crâznic, băieţii de la FanSF. O parte din autorii antologiei- Ştefana Czeller, Liviu Radu, Florin Pîtea, Ciprian Mitoceanu, o păpuşă Gothic Lolita cu bucle roşii (ahhh Raluca Băceanu, tu erai, hehe), şi sunt sigură că au fost şi alţii (cred că am văzut-o pe Narcisa Stoica de la distanţă, şi cred că am auzit numele lui George Lazăr), dar, din păcate, nu-i cunosc din vedere, aşa că îmi cer mii de scuze că nu pomenesc şi alte nume. Vă asigur că e doar din dorinţa de a nu face confuzii jenante, şi sper din tot sufletul că nu jignesc pe nimeni. Am întâlnit şi reîntâlnit câţiva tineri colegi scriitori, pe care îi respect şi îi stimez nespus- Aurelia Chircu, Teodora Gheorghe, Dan Alexandru, şi, nu în ultimul rând, buna şi draga mea prietenă Ioana Dorojan.

Nu am voie să-i uit nici pe prietenii vechi şi buni care au lăsat toate cele la o parte şi au venit să fie alături de mine în această zi atât de specială- fraţilor,  vă iubesc şi vă mulţumesc pentru tot. Şi, mai ales, vă mulţumesc pentru faptul că existaţi!

Poze nu pun aici, pentru că, din nou, blogul mă urăşte şi le aranjează aiurea. Dar le puteţi vedea pe pagina de facebook a blogului, pe care vă invit cu drag să o vizitaţi.


Volumul Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului poate fi achiziţionat de pe site-ul editurii Millenium Books.

Comentarii

  1. felicitări. foarte faine și fotografiile cu trupa goticilor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, mulţumesc frumos!
      Iar pozele sunt reuşite pentru că am avut fotograf bun :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prințese adevărate. Capitolul 8: Mitul „prințesei Qajar”

Proze la cuptor

Referinţe critice