Dracu' m-a pus...

Am dat peste acest articol din Adevărul, în care autorul vorbește despre prietenii lui homosexuali. Un articol drăguț, despre oameni faini, la care, probabil, sexualitatea era ultimul lucru de care ți-ar fi păsat. Ok, știu că articolul a fost scris în contextul în care urmează parada gay, iar eu nu mă omor după parada gay, dar asta e cu totul altă poveste* (vezi mai jos).

Și cum spuneam, dracu' m-a pus...
Dracu' m-a pus să dau un ochi puțin mai jos, unde se aflau comentariile. Mirificele comentarii ale românilor verzi, daci puri, patrioți, familiști, tradiționaliști: nu avem noi nevoie de așa ceva. Să stea acolo, la ei. Propagandă LGBT, noua stânga, neomarxistă. Noi suntem normali, asta nu e normalitate. Multe multe emoticoane cu vomă. Dereglări occidentale, de asta a căzut și Imperiul Roman. Copiii, văd copiii, ce le spunem copiilor???...
Nu știu voi, dar eu când o văd pe aia cu copiii, simt că-mi saltă tensiunea. Pentru că bieții copii sunt mereu aduși ca argument suprem atunci când nouă nu ne convine ceva. Game of Thrones la TV? Aoleo, dar văd copiii!!!... Are vecinul câine; și copiii???... Jos la magazin se vinde alcool; ce vor spune copiii???... Un miliardar și-a cumpărat un yaht; și copiii mor de foame!!!... Niște voluntari s-au mobilizat să ajute niște căței maltratați sau niște pisici rănite; off, de-ar face la fel și când e vorba de copii... Un autor a scris o carte mai deocheată sau mai horror!!! OMG, ce facem cu copiii???...
... Un nene se plimbă de mână pe stradă cu alt nene: ce le spunem copiilor???...

Și tot dracu' m-a pus să trântesc și eu o întrebare acolo:


Atât mi-a trebuit.
A urmat o discuție absolut halucinantă, ca să mă exprim și eu în termeni moderni...
Iată ce am aflat, în urma imprudentei mele întrebări:

  •  Ideea în sine e scârboasă. Să facă ce fac la ei acasă, dar așa cu jenă, cu simț, nu să știm noi.
Ca și cum ar fi un obicei al cuplurilor gay să vină la tine în casă și să-și facă treburile în fața ta. Și eterna chestie cu „trebuie să se simtă vinovați, că ei nu-s cum trebuie”... 
Ca fapt divers: mie mi se pare scârbos și când văd un cuplu hetero care face schimb de salivă în public. Apelul la decență e una, băgatul în casa și patul vecinului e deja altă treabă.
  • E păcat mare. Dacă citeai două vorbe din Biblie, ai fi știut.
Mulțumesc, am citit toate cuvintele din Biblie, nu doar două. Rezultatul: nu sunt fană. Nu pot să iau ca reper de moralitate o carte în care mi se spune că e ok să-i ucizi pe cei care sunt diferiți, să violezi prizonierele de război (dar numai dacă sunt fecioare!), să-ți oferi fiica spre a fi violată în grup, să-ți prezinți soția ca fiind sora ta ca să n-ai probleme în cazul în care vreun grangure o revendică pentru vreo câteva nopți, dar nu-i ok să fii homosexual. În plus, creștinismul se bazează pe învățăturile lui Iisus, iar Iisus nu spune absolut nimic despre homosexualitate. Dacă era o problemă atât de mare și de gravă, bănuiesc că ar fi menționat-o. 
  • Ce le spunem copiilor care îi văd și întreabă?
Mă, sunt cam slabe șansele ca un copil să perceapă că ceva e diferit la doi bărbați sau două femei care se țin de mână, în condițiile în care și noi îi punem pe ei să meargă de mână pe stradă, fie că sunt fetiță și băiețel, două fetițe sau doi băieței. Și nu vor întreba chiar nimic pe tema asta. Dacă totuși întreabă, le puteți spune foarte frumos că oamenii mari, când se iubesc, se țin de mână și se sărută pe buze. Comunicare :)
  • E o boală și se ia, copiii sunt vulnerabili
Of, iar copiii... 
Adică doctorii și specialiștii sunt de-acord că ești ce ești pentru că așa ești, dar vine câte-o tanti de-asta care știe ea că e o boală. Și mai ales că se ia.
  • Dacă ăștia au voie să se manifeste, o să vrea după aia să legalizeze zoofilia, pedofilia, necrofilia și toate ...filiile

Da, logic. Logic că încă nu știm să facem diferența între sex consensual și viol...

  • De ce să se căsătorească? Să facă ce vor, că nu-i împiedică nimeni, dar fără căsătorie. Căsătoria e pentru familie, pentru cei care vor copii.
Și atunci cu acele cupluri hetero care se căsătoresc, dar nu vor neapărat copii, ce facem? Ăia de ce s-au căsătorit? Și, din nou, de ce te freacă pe tine grija? Cu ce te afectează asta pe tine?
  • Bine, să se căsătorească, treaba lor, dar să nu li se dea voie să adopte copii. Copiii vor fi jenați de situația în care se află.
Așa-i, mai bine să stea copiii ăia în orfelinate. Orice, numai să nu ajungă, doamne fere, într-o familie cu două mame sau doi tați. Ce dacă mamele sau tații respectivi pot să le asigure condiții și dragoste cât cuprinde, ce dacă le pot oferi un sprijin în viață. 
Da, normal că se vor simți jenați copiii. Se vor simți jenați de atitudinea noastră, a celorlalți, care stăm foarte bine la capitolele „judecat aiurea” și „băgat nasul în ciorba altuia”.
  • De fapt ai tu o problemă. Vrei să te bagi în seamă. Vrei atenție și audiență și nu știi cum s-o obții.
Așa e, recunosc, în realitate vreau să discutăm despre mine. Spune-mi mai multe despre mine. Și, da, încuiații ca tine sunt exact audiența pe care o doresc.
  • Du-te spânzură-te.
Previzibil :) Trebuia să fie și unul ca tine, alături de cel care-mi comenta fotografia de profil...


Aș vrea să spun că a fost distractiv, dar n-a fost. E trist să vezi atâta ură investită în ceva care, în fond, chiar nu te privește. Nu-ți plac relațiile homosexuale? E în regulă, nu te băga într-una. E chiar atât de simplu.
Și ce fac alții în casa lor, în patul lor: șocant, dar chiar NU te afectează cu absolut nimic.


*Deși nu am absolut nimic cu orientarea sexuală a nimănui, nu-mi plac paradele gay. Să zicem că le înțeleg rostul, într-o oarecare măsură; până nu demult, homosexualitatea era pedepsită cu închisoarea sau chiar cu moartea (în unele părți ale lumii, asta încă se întâmplă), înțeleg nevoia de expresie și de acceptare, dar o paradă parcă e puțin prea mult. E ca un mod de-a te băga cu forța în sufletul celuilalt și de a-i urla „acceptă-mă, că de nu... !!!” Ca atunci când faci ceva voit-ostentativ, de exemplu te îmbraci în stil goth sau îți vopsești părul verde, și apoi plângi că lumea s-a uitat foarte lung și foarte ciudat la tine, ba unii chiar au aruncat cu chestii după tine. Nu; lumea nu e obligată să te placă, iar tu nu poți avea pretenții ca nimeni să nu aibă vreo reacție atunci când tu faci ceva ostentativ. Fii ce ești, îmbracă-te cum îți place; dar pentru tine, nu pentru ochii lumii. Ești gay? Fii gay! Ești goth? Fii goth! Vrei părul verde? Fă-ți părul verde! Dar asumă-ți aceste alegeri și fii sigur că le faci pentru tine, pentru sufletul și fericirea ta, nu ca să ai de ce să te plângi după aia că nu ești acceptat sau că cineva s-a uitat nu-știu-cum în direcția ta. Nu te vor accepta toți, fii sigur de asta. Iar cei care o vor face, te vor accepta așa cum te găsești; în mare parte a timpului, nici nu vor percepe cu ce ești îmbrăcat, vor percepe doar prezența ta.
Hai, pace.

Comentarii

  1. Ce zici tu despre biblie, e pe bune? In ce capitole ar trebui sa caut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte pe bune.
      Despre soția care trece drept sora bărbatului, pentru ca el să nu aibă probleme: când a mers în Egipt, Avraam i-a cerut soției sale Sarai să treacă drept sora sa, pentru că era foarte frumoasă și el se temea să nu fie ucis din cauza ei. Faraonul a văzut-o și a luat-o drept concubină, iar lui Avraam i-a trimis daruri bogate. Vezi la Facerea, Chemarea lui Avraam, Avraam în Canaan și Egipt.

      Despre oferirea fiicei-fecioare spre a fi violată în grup: când Lot a fost vizitat de îngeri în Sodoma, tot poporul cetății a dat buzna la casa lui Lot și i-a cerut pe cei doi străini pentru a se culca cu ei (e atâta bullhsit și atâta lipsă de logică în această sitație, încât simt că-mi mor neuronii de fiecare dată când o recitesc); Lot a refuzat, oferindu-le în loc pe cele două fiice-fecioare ale sale.
      Despre uciderea prizonierelor care nu sunt fecioare, scrie în Numeri: „Moise s‑a mâniat pe conducătorii oștirii – pe conducătorii peste mii și conducătorii peste sute – care se întorceau din război. El le‑a zis: Cum? Ați lăsat în viață toate femeile? Iată, ele sunt acelea care au urmat sfatul lui Balaam și au fost un prilej de păcătuire a fiilor lui Israel împotriva Domnului, în cele întâmplate la Peor, astfel încât comunitatea Domnului a fost lovită de o urgie. Acum, ucideți toți băieții, precum și toate femeile care au cunoscut un bărbat, culcându‑se cu el, iar pe fetele care nu s‑au culcat niciodată cu un bărbat, păstrați‑le în viață pentru voi.”
      În Deuteronom se vorbește despre regulile războiului, despre cum toți bărbații din cetățile cucerite trebuie uciși, iar femeile, vitele și bogățiile luate ca pradă.
      Și sunt și multe alte grozăvii. Mai menționez doar una: în Exod, la partea în care Moise primește tablele cu cele zece porunci și alte rânduieli, sclavia e tratată ca un lucru normal și de la sine înțeles. Sclavul poate fi bătut sau ucis, după voia stăpânului; sclava poate fi folosită oricând ca amantă. Totul frumos, elegant, după voia Domnului :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prințese adevărate. Capitolul 8: Mitul „prințesei Qajar”

Proze la cuptor

Referinţe critice