Bilanț 2012



2012 a fost un an plin pentru mine, din punct de vedere literar, și am reușit să public aproape în fiecare lună câte ceva; în Gazeta SF, Suspans și Revista de Suspans. S-au întâmplat și ceva lucruri interesante și neașteptate. Dar să le luăm pe rând.














Proze publicate:

Gheţurile Marelui Nord
Jertfă pentru marea liniştită
Dincolo de umbre
Dracul din Bucegi
Cealaltă, dintre gheţuri

Seria Pădurea Vrăjită:
În zori, pădurea era albastră...
Pentru toate comorile iadului
În urma lor, doar flăcările...

Phaedra
Păpușa


 Premii:    
  • Premiul Gazeta SF pentru cel mai bun debut pe 2011 în Gazeta SF (proza Oameni fără fețe)
  • Premiul Fan SF pentru  cel mai bun autor român nepublicat în volum (proza Chipul Euridicei)

  • Cel mai tare eveniment: debutul meu pe hârtie, cu povestea Sub vălul nopții, în antologia gothică Dincolo de noapte, editată de Oliviu Crâznic, căruia doresc să îi mulțumesc din suflet pentru această șansă unică, pentru sprijinul acordat și pentru încurajări. De asemenea, mulțumiri editurii Millenium Books, care a făcut totul posibil.
  •  Cea mai tare proză a mea, scrisă și publicată în anul 2012 (după povestea din antologie, în opinia mea)- seria Pădurea Vrăjită, apărută în Suspans

Altele:
  • Cea mai tare carte citită: Cântec de gheață și foc. O să fiu cam agitată până când apare continuarea.
  • Cel mai tare film văzut: The Hobbit
  •  Cel mai tare album ascultat: Magica- The Center of the Great Unknown

S-au făcut și ceva topuri, iar în unele văd că apar și eu. Astfel, Alexandru-Ioan Despina consideră că povestea mea Pentru toate comorile iadului merită un elegant loc 6 în top 100 cele mai bune proze ale anului, și locul I în topul Cei mai buni, cei mai activi (Mulțumesc!). Chircu Aurelia realizează un top nuvele/ proze-foileton, în care seria Pădurea Vrăjită ocupă locul 2, după Alin Dărângă, cu al său Mirtuman (Mulțumesc frumos, Aurelia!). Băieții de la Fan SF spun și ei ceva foarte frumos despre debutul meu pe hârtie, și le mulțumesc din suflet. De asemenea, Oliviu Crâznic mă menționează și pe mine în lista lui Scriitorii anului (Îți mulțumesc, Oliviu, dar știi că, de fapt, tu ocupi loc de cinste în lista aceea!).
Am fost tentată, la un moment dat, să realizez și eu un astfel de top, dar m-am răzgândit. Mai degrabă, prefer să îi felicit pe toți cei care au publicat în 2012, în reviste electronice sau pe hârtie, în antologii sau în volum propriu, debutanți și consacrați, și felicitări celor care au obținut premii.
Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc celor care m-au ajutat, într-un fel sau altul, și celor care au fost alături de mine. Se știu ei care sunt. Cei care mereu au avut o vorbă bună pentru mine; cei care au fost acolo, atunci când am avut nevoie. Cei care mi-au servit un necesar duș rece, când dădeam impresia că vreau să renunț. Cei care au lăsat treburi importante și au venit să mă întâmpine când am mers în București, la Final Frontier și la Bookfest. Vă mulțumesc. Nu știu dacă mă voi putea revanșa vreodată față de voi. Sper, în continuare, să nu vă dezamăgesc, nici ca scriitor, nici ca om.

Cât despre planurile pentru 2013... Ar cam fi ceva de menționat.
În momentul de față lucrez la un roman de factură dark fantasy/gothic, care sper (și cred) că va fi gata cât mai repede (adică în prima jumătate a anului). Nu voi spune încă despre ce este vorba, voi spune doar că are de toate: mister, dragoste, aventură, dramă, suspans, personaje interesante, lupta dintre bine și rău... Adică rețeta completă. Voi vorbi mai multe despre acest roman puțin mai încolo.

La sfârșit, sper ca 2013 să fie un an bun și plin de inspirație pentru toată lumea. Numai bine tuturor!




Comentarii

  1. Felicitări pentru cele realizate în 2012 și îți doresc un 2013 care să însemne debutul în volum. Baftă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi tu asculţi Magica :-?.. hmm

    Felicitări pentru realizările tale! Chiar poţi fi dată ca şi exemplu. Aştept viitorul tău roman, pentru care dealfel, i-am făcut loc în bibliotecă ;)

    Succes şi un an insuportabil mai bun!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prințese adevărate. Capitolul 8: Mitul „prințesei Qajar”

Referinţe critice

CINE e această doamnă?