Dublu Tăiș

Un nou proiect a luat de ființă de curând, și anume colecția de povestiri fantastice Dublu Tăiș.
Responsabili sunt nimeni alții decât Oliviu Crâznic, cavalerul gothic-ului (autorul romanului de succes ...Și la sfârșit a mai rămas coșmarul, o poveste bazată pe cronici medievale, cu vampiri autentici, doamne frumoase și lupta dintre bine și rău), și Ciprian Mitoceanu (creatorul apreciatei serii Amendamentul Dawson, dar și al romanului Colții).
Și am deosebita plăcere să anunț că, la invitația acestor domni, eu mă ocup de ilustrarea copertelor.
Deocamdată sunt disponibile două numere, cel pe iulie și cel pe august.
Fiecare număr cuprinde două povestiri excelente de factură dark fantasy/gothic romance/SF/horror, numai bune de citit după lăsarea întunericului.


DUBLU TĂIȘ - Iulie

Cuprins: 
- Spiridușii albi, de Oliviu Crâznic; istoria a trei adolescenți, doi băieți și o fată, care trăiesc o cutremurătoate experiență supranaturală în drumul lor spre maturitate.
- Casa corăbierului, de Ciprian Mitoceanu; un scriitor care trăiește într-o casă în formă de corabie în Techirghiolul modern, și un tânăr care acceptă o slujbă periculoasă, bănoasă și „condimentată” cu dragostea unei frumoase tătăroaice.

Numărul pe iulie poate fi găsit aici.









DUBLU TĂIȘ - august: Vremea Lupului

În acest număr, dedicat lupilor, am onoarea să apar și eu cu o poveste, alături de Oliviu Crâznic.

Cuprins:
Lenore Arras, de Oliviu Crâznic; o poveste despre iarnă și lupi, despre o fată cu un trandafir galben în păr și despre un răzbunător care străbate o trecătoare înghețată.

Chipul întunecat al visului, de subsemnata. Dacă în povestea Sub vălul nopții (antologia Dincolo de noapte), lupul este un spirit protector al satului și al făpturilor nevinovate, un justițiar care luptă împotriva forțelor răului, aici lucrurile se schimbă radical. Bazată pe cazul adevărat al „Fiarei din Gevaudan”, povestea Chipul întunecat al visului prezintă un ținut terorizat de o făptură cumplită, un cavaler viteaz ce pornește la vânătoare, o doamnă frumoasă și misterioasă al cărei superb păr auriu stârnește multă admirație la Curtea regelui Louis XV al Franței. This is the dark side of dreams.

Numărul pe august poate fi comandat aici.

Stați pe-aproape, colecția continuă.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CINE e această doamnă?

Prințese adevărate. Capitolul 8: Mitul „prințesei Qajar”

Proze la cuptor