„Eu nu cunosc pe nimeni bolnav de Covid...”

Incredibil cât de mulți trântesc mizeria asta ca argument suprem pentru convingerea lor că „Nu există Covid”.

Nu trece zi fără să mă lovesc de câte un inteligent care mi-o aruncă așa, disprețuitor, cu atitudine arogantă de autoritate în domeniu. Adică, dacă EL nu cunoaște, e clar un lucru neinteresant, care nu merită atenție. Iar tu, nimicule, nu ai de ce să insiști că nu-i așa.

Ieri, de pildă, dau de aceste specimene. A urmat o „conversație” absolut halucinantă, întinsă până azi, în care am avut impresia că vorbesc la pereți. 

Discuția a fost una publică, la o postare publică, motiv pentru care consider că persoanele implicate își asumă ceea ce au spus și, deci, nu e nevoie să le cenzurez numele. Oricum s-au arătat ofensați când i-am atenționat că nici bolnavii de Covid nu-i cunosc pe ei, deci presupun că sunt oarece vedete care vor să fie văzute și auzite.






Uite o veste-șoc, inteligenților: NU CUNOAȘTEȚI MULTE LUCRURI.

Dacă ar fi să facem o listă cu ce există, dar NU cunoașteți, nu am termina-o niciodată. Pentru că MEREU va exista ceva ce nu cunoașteți. Bineînțeles, asta e valabil pentru fiecare dintre noi. Dar noi, proștii ceilalți, nu facem afirmații de tipul „dacă eu nu cunosc, atunci nu există” :)

Nu cunoașteți nici măcar acele lucruri cu care aveți pretenția să le dați peste bot altora atunci când îi numiți „inculți” și „analfabeți”. Hai, vă rog, mai învățați-mă despre Camus. În special voi, care habar nu aveți de ce boală a suferit și cum a murit, dar vă considerați în măsură să-mi dați mie lecții. Nu am terminat decât liceu, facultate și masterat de fuckin Litere, am mâncat Camus pe pâine, dar continuați, nu vă jenați. 

Încă o veste-șoc, inteligenților: NU CUNOAȘTEȚI MULȚI OAMENI. Și NU MULȚI OAMENI VĂ CUNOSC PE VOI.

La nivel planetar, cercul vostru de cunoscuți este complet insignifiant. Suntem aproape 8 (OPT!!!) miliarde, fir-ar să fie. Oricât de mulți prieteni vi se pare că aveți, sau cunoștințe, sau fani, sau cum vreți să-i numiți, NU cunoașteți „mulți oameni”. 

Și degeaba apăreți cu chitara-n brațe în poza de profil; dacă nu vă cheamă Freddie Mercury, Michael Jackson, David Bowie, Madonna, Roger Waters, Bob Dylan, Lita Ford, Robert Plant, Janice Joplin, Jimmi Hendrix, Prince, John Lennon, Mick Jagger etc. (a se completa cu toți artiștii internaționali care au spart topurile vreme de zeci de ani și continuă să o facă și în prezent), vă asigur eu, așa de pe margine, fără să știu prea multe, că NU cunoașteți oameni în toată lumea, NU sunteți cunoscuți pe toate continentele, NU aveți sute de mii de fani în toate țările pământului care să vă trimită mesaje și scrisori cu destăinuiri intime și care să vă dea vouă raportul cu ce boli au suferit în ultima vreme.

Oricum, cât de arogant să fii, încât să-ți imaginezi că numai oamenii pe care îi cunoști tu contează, că ceva e real și grav numai dacă ți se întâmplă ție sau apropiaților tăi? Cât de arogant? Cât de prost? Cât de plin de tine, încât să ai așa o impresie că doar ce vezi tu există, doar ce știi tu e valabil, că tot universul se învârte cumva în jurul tău? 

Treziți-vă, dragilor. Nu e cazul. Nu sunteți voi ăia care să facă pământul să se învârtească.


Despre pisi din prima postare, care a răbufnit că nu mai poate cu atâta incultură, după ce i-am înșirat în detaliu cazurile cunoscute de mine, nici nu vreau să discut. 

Pentru că, din nefericire, eu cunosc oameni bolnavi de Covid. Și prin „cunosc”, a se înțelege că îi cunosc personal.


În final, rugăminte: când simțiți nevoia să mă trimiteți „să mai citesc”, fiți atât de buni încât să îmi dați niște titluri și autori. Nu-i frumos să trimiteți un cititor feroce la citit, fără să-i spuneți ce anume. El citește oricum, cu sau fără îndemnul vostru.


Edit:

Eram pe punctul să apăs pe „publicați”, dar domnul RB a simțit nevoia să-mi trântească o întrebare din (pre)puțul gândirii:

Aș fi putut să ignor, sau să-i răspund ceva mai inteligent, dar nu mai am chef să-mi bat capul cu acest personaj.

Mă simt însă nevoită să fac câteva precizări:

1. NU sunt plătită ca să-mi exprim părerile. O fac pentru că sunt un om care nu tace nici de-al naibii, atunci când are ceva de spus. Spre disperarea și iritarea multora.

2. NU sunt plătită ca să-mi susțin ideile. O fac pentru că așa simt că trebuie. Și, spre deosebire de personaje ca ăștia de mai sus, EU AM ARGUMENTE ȘI VOCABULAR.

3. NU sunt plătită ca să postez pe facebook, indiferent că vorbim de profilul personal, de pagina de autor Părul Medusei sau de paginile cărților Câinii Diavolului și Imperiul de sticlă. Dacă aș fi plătită, probabil aș posta mai des pe cele trei pagini. 

4. NU sunt plătită ca să postez pe blog. La fel, dacă aș fi plătită pentru asta, probabil aș posta zilnic.

5. SUNT PLĂTITĂ doar la jobul de zi cu zi. Care nu are legătură cu blogul, cu facebook-ul sau cu activitatea mea literară.

Mulțumesc că ați citit până aici și mi se rupe dacă am jignit pe careva cu postarea asta.

Hai pa.



Comentarii

  1. @That Was It: Poate sint stele cazatoare pe FB cind o iau pe ulei ca in cazul de fata, insa problema e ca astia au altii in jur pe care de multe ori ii influenteza. Sint fertili si fac naibii copii. VOTEAZA!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok mi-a trebuit ceva până să înțeleg care e faza cu „@That Was It” și „stelele căzătoare” în acest context.
      Dacă te uiți mai bine, aia era o postare-tribut pentru comemorarea a zece ani de la moartea lui Michael Jackson, scrisă anul trecut pe 25 iunie.
      Nu are legătură cu discuția de aici.
      Da, ăștia influențează ceva lume, din păcate.
      Ăștia se reproduc și au drept de vot. Ffs.

      Ștergere
  2. Sunt multi "capivizi" din astia din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt destui care nu cred nici acum, cand tara e plina, ce sa faci...

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani 2021, sa postati mai des!

    RăspundețiȘtergere
  5. La Multi Ani 2021! Sa mai postati content nou ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place content-ul, sa mai postezi si in 2021 ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun content-ul, sper sa mai postati si in 2021 ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

CINE e această doamnă?

Prințese adevărate. Capitolul 8: Mitul „prințesei Qajar”

Proze la cuptor